Tak dtg period selepas keguguran

Hi semua.. saya keguguran bulan feb.. lepas habis darah nifas, bulan mac dtg period mcm biasa. Lepas tu dari bulan april sampai skrg saya tak dtg period lg.. tp check upt byk kali semua negative.. ada tak yg pernah alami mcm ni? Patut ke saya ke klinik untuk check? #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

sama macam Sy. gugur July, Ogos period, Sept tak period + UPT -ve. Oct tak period, hujung bulan saja2 cek UPT, turn out +ve. kalau risau, boleh pergi klinik. kalau tny personal, Sy tunggu lagi sebulan, kalau tak period jgk, baru pergi klinik. Sy anggap badan tgh adjust dgn keadaan baru lepas gugur tu

1y ago

sebab Sy mmg jenis irregular period dari dulu

Pengalaman sy.. awal bulan mac gugur.. 1 syawal check upt positive.. naik dua line pekat.. check sebab tak period lepas gugur.. semalam buat buku pink.. nampak baby dah 8 minggu.. dah ada degupan jantung.. rezeki Allah bagi walau dah cuba nak jarakkan..

Biasa normal lepas gugur, sbb hormon kita berubah. Sy pun mcm tu. Tapi utk lebih jelas boleh je jumpa doktor daripada kita fikir ok ke tak ok kan.. jumpa Dr terus selesai masalah

Mcm kes sy lps keguguran.. Period 2bln sekali bru dtg.. Tp before keguguran period teratur je.. Dan sy masa tu bunting pelamin tp nak lekat semula tu agak lambat..

Dia cuci bersih tak masa tu? Tak period maknanya dlm x bersih kemungkinan tu

jaga pemakanan...sbb biasa lepas ggur kita subur...jd tuggu sbulan lg

hormon xnormal tu