lendir banyak

hi semua saya harini dh 38week, sebelum ni dh 4 hari bukaan sama je 2cm, baby aktif semua mcm biasa, harini pulak baby byk mengeras and menekan ke bawah , kemudian keluar lendir byk mcm jelly, biasanya tu tanda nak bersalin dh ke? lendir takde darah..

lendir banyak
1 Balas

kalau keluar lendir je xde tanda darah, doctor akan ckp tu keputihan je. mcm sye kena. keluar lendir, ade contraction mild je. dorg suruh balik. tapi dorg check dulu bukaan, kalau makin besar dorg akan suruh stay hospital. kalau sama je dorg suruh balik.