Ada tak supplimen hilangkan loya muntah & sakit kepala untuk ibu mengandung?

Hi semua. Saya first pregnancy baru masuk 15 weeks. Saya kerap sakit kepala & rasa loya nak muntah. Dari first trimester sampai sekarang dah masuk second trimester masih lagi tak hilang rasa sakit kepala & loya. Setiap masa rasa nak muntah. Ada tips tak nak hilangkan sakit kepala dan nak elak dari muntah? Saya rasa alahan ni mengggangu aktiviti harian saya 😢 Kalau nak pergi kerja shift pagi mesti lambat sebabkan rasa sakit kepala nak muntah. Boleh tak sesiapa share apa2 supplimen yang bagus untuk ibu mengandung yang mengalami alahan muntah ni? 😭🙏🏼 Terima kasih 🫶🏻 #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

1 Balas

kalau mual sahaja saya taktau. tapi kalau muntah kerap boleh bagitau doktor untuk minta ubat tahan muntah. ada dua jenis yg selamat utk pregnant mom. apa2 kena tanya doktor dulu boleh consume atau tak.