Breastpump yang bagus?

Hi semua saya first mom.. nak tnya sikit Breastpump apa yang bagus yaa? Saya xtau lgsg psl ni… harap boleh explain

2 Balas

Puan, saya baca artikel ni sebelum beli pam susu sebab pilihan kita bergantung kepada keperluan kita. Nah, silakan baca artikel ni pada link https://docmummy.com/tips-memilih-breastpump/ Mujur saya sempat baca sebelum beli online. Saya ke kedai POTG dan cuba pam hingga puas hati. Saya beli ikut keperluan mengepam dan kualiti susu yg keluar. Penerangan drpd staf POTG pun banyak membantu dan sangat details. Banyakkan bertanya juga. Saje share: Saya beli pam sbb nak bekerja dan hantar pengasuh. Tapi, tak menjadi saya sebagai Express Breastmilk (EBM) Mom sbb anak tolak botol susu dan susu EBM pada 2 minggu sblm hantar pengasuh (walaupun dah guna sudu dan picagari dgn bantuan pengasuh,mertua dan suami serta pelbagai botol susu dan outing dah cuba). Korbankan kerjaya dan teruskan direct breastfeeding. Saya pam jika anak tak menyusu lebih 2 atau 3 jam untuk elakkan bengkak susu. So, pam susu wired, rechargeable sesuai dgn situasi saya. Saya guna pam susu POTG Sunny.

hi awak. apa2 jenis breastpam pon awak boleh pakai. yg penting size nipple awak dn size corong pam awak kena ngam. nak mudah awak servey or cari kedai yg boleh try breastpam dan guide awak cara nak plih size corong dn cara penggunaan breastpam tersebut. or awak boleh utk cari breastpam yg utk disewa☺️

2y ago

Ouh bole walk on kedai utk try juga yaa? Baik2