Pergi klinik selepas bersalin

Hello semua, saya baru bersalin 31/10/23 pkul 3am. Dpt discharge ward pkul 5pm hri yg sma. Nak tanya, untuk pergi check up di klinik tu lapor diri kelahiran kena pergi esoknya ke? Atau hari kedua means 2/11/23 pun boleh pergi? Sebab harini saya tak larat nak pergi. #firstmom #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

Awak, saya balik discaj terus call KK berdekatan..sbb risau anak naik kuning tinggi, esok paginga nurse dtang rumah, check lepastu terus check kuning baby, doatla dia duk bawah lampu awal sikit, tinggi sikit je kuning, biar awal jgn lengah2 roger klinik

awak takda no nurse yg jaga awak ke? macam tempat saya dorang suruh ws personal je. kalau boleh tu hari ni bersalin esoknya pagi update dekat dorang. so senang dorang nak settlekan untuk nurse lawat awak kat rumah

Mcm nurse sy bgtahu, suruh suami laporkan pada klinik dlm masa 24jam selepas bersalin..bole call klinik

Tempat saya, call sahaja. Tak perlu walk in. Atau awak minta suami awak yang laporkan.

Berapaa weeks tuh awak besalin?

6mo ago

38w++ dah lupa brpa hari.