Luah perasaan

Hi semua. saje nk luah perasaan sebab saya dah tkthu nak mengadu dekat siapa. semenjak balik dari rumah mak (pantang rumah mak), saya boleh dikatakan hari2 menangis. bila duduk sendiri ni sangatlah mencabar uruskan anak sorang2 sebab hubby kerja shift. ada masa terluang dia buat grab untuk tampung kami sekeluarga. saya rasa sunyi dan kadang2 takut untuk jaga anak sorang diri. bila jadi apa2 dekat anak (muntah atau anak nangis), dengan saya sekali nangis. saya sampai dah tahap air mata ni tak boleh berhenti keluar. jemur baju nangis, masak nangis semua nangis lah. kadang2 saya rasa penat tapi saya serba salah nk luah perasaan dekat hubby since saya tahu dia pun penat bekerja. hm rasa dh macam takde kekuatan untuk jaga anak sorang diri hm

1 Balas

Hi awk, just nak bagi sikit nasihat. Lepas bersalin ni adalah waktu yang penting untuk ibu lagi lagi emosi. Awk kena cakap juga dekat suami supaya dia faham and dia boleh support awk emotionally jugak. Sy faham awk serba salah tp bahaya ya kalau emosi awk tak stabil mcm ni. Kena bercommunicate juga. InshaAllah semoga semua dipermudahkan.