Pendarahan melalui dubur

Hi semua, pengalaman saya dipenghujung trimester 1 ni beberapa hari ni berlaku pendarahan melalui dubur. Pada mulanya saya ingat keluar dari bahagian hadapan dan saya dah pun checkup dengan dokter dan memang tiada pendarahan yang keluar dari bahagian hadapan. Rupanya melalui dubur. Saya taktahu nak buat macam mana. Mungkin faktor saya suka makan makanan yang pedas dan masam. Risau juga sebab ni pengalaman pertama saya. Darah yang keluar tak banyak cumanya ada sedikit darah yang bertali seperti darah period. Tolong share pengalaman atau pendapat semua ya. Apa yang patut saya buat? #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

3 Balas

mungkin juga tnda2 buasir. sy prnah kne masa hamil ank prtama. mula2 mcm tu. sikit j darah. makin hari makin teruk waktu nk membuang. smpai darah menitik 2 3 titik. ada hari lebih dr tu. smpai rasa nk pitam. nk membuang pn makin sakit n perit. kalau jd mcm tu mst sy akn menangis. sy xsembelit pn. tp sy rawat diri sendiri cari titik akunpuntur untuk buasir dalam google. Alhamdulillah bila da try,buasir tu hilang sendiri.

Sembelit tak. Elak dulu makanan pedas dan masam. Tengok perubahannya

1y ago

kurang sembelit, itulah nak cuba kurangkan sikit sebab favourite sangat 🤣 cuma takut bahaya pada baby juga.

jaga pemakanan sis