Pusat tersembul! Help!

Hi semua, nak tnya kenapa ya tetiba boleh jadi mcm ni ? Mcm mna nak bg pusat bby ok balik?🥲 anak 2bulan 16hari .. jadi mcmni dah seminggu .. setiap kali lps mndi slalu cuci pusat dia dgn air cucian pusat yg kk bg .. pusing pusat guna jari pon dah buat .. help me#firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

Pusat tersembul! Help!
1 Balas

Kesiannya. Kalau macam ni kena bawa jumpa doctor. Sebab sepatutnya 2bulan pusat dah masuk cantik. Maybe terkeluar sebab kadang baby kalau nangis diorang suka meneran, kadang tengah baring biasa pun diorang teran teran perut. Tips saya dapat dari CL saya, dia bidan berpengalaman dari Indonesia, dia suruh setiap kali lepas mandi, cuci pusat anak guna ubat cuci yang KK bagi tu, kemudian tekan slow slow pusat anak pusingkan arah jam sambil selawat, buat 7 kali. Waullahualam, saya cuma cuba & ikhtiar, alhamdulillah pusat anak saya dulu terkeluar panjang, sekarang dah masuk cantik macam biasa.

1y ago

Baik, terima kasih❤️🥲