Tips Cuci, Sterelize & Simpan Breastpump

Hi semua. Nak tnya ibu2 semua akan cuci dan strelize pump dan spareparts setiap kali lps habis pump ke? Sbb anak sy tak direct feed lagi, masih di wad jadi nurse suruh pump 3jam sekali. Cuma sy tertanya2 tiap kali lps pump perlu sy cuci dan strelize ke atau ada cara mudah utk simpan pump yg telah digunakan utk sesi pump seterusnya. Thanks ? #firsttimemom

2 Balas

Hi puan. After each sessions of pumping jika puan dont want yo steril dn cuci those spareparts, puan boleh letak didalam ziplock bag and letak di chiller.

5y ago

Tak perlu puan. Terus letakkan dalam ziplock and boleh guna untuk another session. I each session cuci. 8times a day. Hehehe i know that feeling so leceh nak cuci nak jaga masa lagi kan. So puan just put into the ziplock. Balik rumah baru cuci sterilize semua tu