Waktu ovulation, kalau kita "bersama".

Hi semua, nak tanye Kalau kita bersama dlm hari ovulasi cth CD14 ( peak days ovulasi) . Tpi kita bersama tu waktu malam & time tu dah pkul 12 lebih baru habis.. which is dah masuk CD15 (DPO 1) . Untuk check if kita da lepas DPO1 ... Check Opk nyer dlm mase tertentu ( 10-12tghhari or 4-6ptg) Boleh ke consider lagi untuk pregnant ? Sedangkan ejukulasi berlaku pada pkul 12 lebih tersebut?.. Jadi waktu tu telur matang masih ade lagi atau tidak? #adviceappreciated #bantusharing #ingintahu #sharing

3 Balas

sperm boleh btahan 5-7 hri dlm bdn & ovum bley btahan 24-48 jam.. opk pun x bley nk bg waktu yg tepat ble kte subur/ovum release cuma kte bley agak2 je.. so klu tnye, chances tu Yes! still high chance to get pregnant..

4w ago

💯

possible je