Susu ibu mengandung

Hi semua, nak tanya susu untuk ibu mengandung mana yang sedap dan okay. ##ingintahu #pleasehelp #firstbaby

3 Balas

saya minum friso mum, sedap. dia ada asid folik juga. sebab saya ada masalah hb low. tapi tula lambat sgt baru minum. kalau tahu boleh naikkan hb betul2, awal2 sy dah beli. ni dah sampai cucuk ubat kat bontot untuk tambah darah dah. baru sy nak minum. hahah akhirnya hb pon naik disebabkan consume susu tu. tapi serius sedap susu tu.

saya minum anmum, sedap tapi gula tinggi 😅 sepatutnya minum susu dua kali sehari, tapi saya kurangkan jadi sekali sehari je. alhamdulillah takda gdm. tapi boleh je kalau puan nak minum susu yang bukan khas untuk mengandung. macam HL, goodday, farm fresh. asalkan fungsi dia bagi tambahan calcium untuk puan 😊

saya 2nd trimester minum susu HL je dgn lazz susu kambing kurma sebab mmg suka susu. kalau tak berapa minat boleh try flavour chocolate. masa 1st trimester minum susu tin enfamama perisa chocolate lepas tu tukar HL sebab lagi suka original flavour.