Kepastian

Hi semua , nak tanya saya smlm pergi klinik utk mendapat kepastian saya pregnant.. skrng baru 5 weeks adakah dia wktu scan belum nampak .. sbb dokter check air kencing positif .. boleh kongsikan pendapat mommy2 semua

9 Balas

saya scan 5w5d guna tvs scan just nampak kantung & yolk sac. lepastu selang 4 hari saya ada keluar spotting pergi scan dah 6w2d dah nampak heartbeat cuma baby terlalu kecil and kena repeat scan 8-9 weeks nt. tunggu lagi 2-3minggu ye awak inshaallah dah nampak ☺️

1y ago

same case kita awk, sbb bimbang kn, alhamdulilah dh nmpk kntung n dengupan bby, 2 mggu lgi scan

Saya pergi klinik time baby 5 week, kalau scan x nampak baby.. Doktor masukkan camera melalui bawah untuk dptkan kepastian sama ada, ada baby atau x. So next appointment, time baby 8 week.. 🙂Doakan saya juga ye.. 😘

hi smua momy..nk tnya sy bru pregnt 6 week tp sy pnya perut dh cm 3 bln prgnt dh..normal k?risau plak..hari tu ad pegi klinik nk scan tp dorg ckp klau scan pon xnpk ap klau bru 6 week..ad k pnh alami cm sy

1y ago

sama la baru 6week tapi perut dah nampak

Sya check urin positive,kandungan baru 3/4 weeks..doktor scan pn xnpk apa2 lgi hee..doktor tmpt sya bgitahu 6 weeks keats baru bleh scan..

Saya hanya self test sahaja. Tak g check doc lagi. Untuk scan minggu ke7 dan keatas biasanya. Sebab awal awal tak nampak lagi

Nak tanya sya masuk 5 week tpy tak ada alahan just sakit buah dada n bawa perut saya dh scan nmpk kantung normal ke mcm to

1y ago

Sma mcm sya..xde alahan untk first trimester..just sakit buah dada n perut sja..

Kalau 5 weeks blm ada baby lg. Kekadang nampak kantung saja. Boleh scan lagi masa minggu ke 8 nnti.

sy pun baru balik klinik, doc ckp tak nampak apa jugak.. tapi sy positif je, semoga sihat semuanya..

1y ago

🙏🏻🙏🏻

Sy baru scan 5w selasa hari tu, nmpk kantung, 2w lagi doc sruh dtg balik