Anak kuat berak

Hi semua.. nak tanya. Normal ke bayi umur 3 bulan 11 hari berak dalam 5-6 kali sehari? Dia BF and sometimes formula.. najis warna kuning..tak lembik sangat tak keras sangat.. risau la..sebab terkadang tu baru je lepas bf dia terus berak..asal bagi susu je berak..mula tu tfikir juga..dia tak sauai dgn susu formula tu ke..tapi susu badan pn dia tetap berak after menyusu..it’s that normal or i kena jumpa doctor.. baru ni jumpa nurse..dia cakap normal..tapi ragu ² pula sebab tak dan lama pun lepas menyusu je membuang.. 🥺#pleasehelp

1 Balas

Hi Puan, selalunya normal jika bayi kerap berak. warna najis tu pon normal. tapi, jika puan masih was-was, saya cadangkan pergi je jumpa doktor untuk keterangan lebih lanjut ye

2y ago

Ouh yeke..baik ² terima kasih atas maklum balas.. 😊