Rahim Sakit

Hi semua. Nak tanya, kalau saya menyusu baby mesti area rahim saya terasa sakit - normal ke? Hari ni hari ke-4, berpantang.

11 Balas

Itulah keajaiban menyusu badan yg Allah ciptakan untuk menjadi penawar bagi ibu2 yg bersalin. Rahim akan mengecut bila anak hisap susu, kita akan rasa sakit & darah nifas keluar dari rahim.

Yup..keep bf n tungku..sambil tungku tekan sikit dekat rahim tu..in sha Allah nnt cepat hilang sakit tu...btw, it's normal :)

Mmg normal sis, sebab tu dokter sangat galakkan kite mnyusu badan sebab proses mnyusu dia akan kecutkan rahim kita

Normal... Rahim sedang mengecut.... Bila ank hisap susu rahim mengecut sbb tu sakit... Bahasa lain dia rengat

Rengat tu.. Biasa lah sbb rahim nak mengecut.. Sabar ya sis.. Enjoy your pantang journey 🤗🤗

Rahim tengah mengecut.. Kerap BF kan baby lagi cepat rahim kecut

Rahim tgh mengecut. Rajinkan bertungku ye mommy 😘

Terima kasih ye semua! 🙆🏻‍♀️💕

biase sis..sbb rahim tgah nak mgecut

Normal sis..