Luka bersalin

Hi semua mommy2.. nak tanya luka bersalin normal ambil masa berapa lama ya nak baik.. saya hari ke 24 macam ada rasa pedih2 🥲 risau lah.. normal ke rasa macam tu? Last nurse cek hari tu.. benang masih ada dia kata..

3 Balas

Jaga hygiene penting. Tukar pad every 2 or 4 hours. Sentiasa keringkan luka tu before pakai pad. And paling bagus buat rendaman air garam. Saya hampir 3 weeks nak elok. Lepas buat semua ni cepat je benang luruh & dah baik dah