preggy di bulan puasa

hi semua mommy di sini! saya nk tanya, mostyly mommy2 kat sini puasa tak tahun ni? especially for those yg still in 1st trimester. korang puasa ke? atau puasa kadang2? bukan apa, saya ni puasa tp kadang2 risau pulak kt baby takut tak dpt nutrisi yg cukup. plus, saya ni belum buat checkup lg (dan belum buka buku pink). boleh suggest pengalaman korang?#pleasehelp #firstbaby

2 Balas

sy sama 1st baby 1st pregnancy bulan puasa ni still 1st trimester..awal puasa haritu sy puasa mcm biasa..Alhamdulillah sempat jgk puasa 4 hari full..skrg sy just puasa sekerat hari je takat mana larat sbb dah start alahan teruk..xnak puasa terus xboleh jgk sbb kita masih wajib puasa cuma dibenarkn berbuka if xlarat atau kerisauan pd diri n baby dlm kandungan..

Saya x puasa sbab prnah ade sejarah keguguran. Plus skrng ade alahan + xde selera makan. Pg buka buku pink pun nurse suruh minum bnyak air sbab dia check lidah nmpak kering kot.