Susu sikit

Hi semua mommies, sy new mom here. Nak tanya, ada tak apa-apa makanan or tips untuk banyakkan susu. Anak saya baru 4 bulan tapi dah campur formula since baby Anak pun dah reject df, sebab dah kenalkan botol & campur formula (akibat percaya orang tua cakap susu tak cukup) Saya pun pam susu dah hampir 2 bulan, dah buat power pumping, pam every 2 hours termasuk malam, tapi susu tetap keluar 1oz Pam susu pun beli ukur dekat kedai, yang jenis bercorong & handsfree dua2 ada, tp end up sama jugak susu 1oz. Sekarang ni 3 kali pam aru dapat 3oz, anak demand agak banyak every 2 hours 3oz, so takde extra susu langsung untuk buat stok sampai terpaksa topup formula. Please bantu.#firstmom #firstbaby #pleasehelp #breasfeeding

5 Balas

-betul first xboleh stress..ibu perlu relax fikir benda yg baik yg gembirakan atau xpyh fikir byk² -mkn mcm biasa jgn skip -byk minum air(2-3liter sehari)..xkisah air apa air manis ke air sejuk air panas..yg paling digalakkan air bijirin yg sedap boleh menghasilkan air susu bdn yg pekat n brkhasiat(mcm susu oat/coklat oat campur nestum..jenama nutrigrain ke) >>> biasa ambik supplement multivitamin pun boleh dpt susu pekat kuning -ada masa rehat kena curi rehat jgk jgn letihkan bdn -lps tu cuba jarak setiap 3-4jam pam..sbb setiap 2jam pam letih xcukup rehat bdn n pam pun mmg sikit je dpt puting boleh luka lagi sakit melecek jdi punca susu kurang sbb dh stress sakit letih semua ada

saya epmom . benda paling ketaraaa sekali jangan stress . kalau stress memang susu langsung x keluaq. makan makanan yang membahagiakan . apa saja yang buat kita bahagiaaa , makan . macam saya milo ais dengan roti coklat gardenia tu . susu bertambah . try and error . insyaAllah boleh . 💪🏻

boleh minum air barli, makan kurma boleh, kurma cina boleh. pucuk betik, pucuk bebuas. kalau ade jumpa durian boleh mkn seulas. buat urutan lancar susu.

Banyak minum air putih, mommy. Makan makanan yang berkhasiat. Elak daripada rasa stress sangat.

Huhuhu sama lh sy pun susu badan sikit