Elok ke preg 6 weeks puasa? Atau tidak digalakkan?

Hi semua mommies, saya ingin tahu bolehkah kita puasa baru 6 mggu? Sbb mmg x de apa2 alahan just haus seharian. #adviceplease

2 Balas

dr sy ckp boleh je nk puasa kecuali klu awk apahan teruk .. islm x membebankn umat nya .. klu gugur 1st tri tu bkn sbb puasa tp sbb chromosm x elok .. by the way sy gugur 3x n skrg pregnant lg 5w4d doc bg je puasa .. lagipun mmg kita wajib berpuasa kecuali kalau ada halangan mcm nk kena mkn ubat ke , alahan teruk ..

2mo ago

Fhm2. So far sy x de pape alahan ok je. Just risau kalau baby x besar mcm tu je

kalau awal kehamilan tak digalakkan sgt sbb kandungan still kecik, takut apa2x.

2mo ago

Hi mummy alright2 thank you.