Puting tak timbul

Hi semua, macam mana nak ajar anak untuk direct bf. Puting payudara saya jenis tak timbul baby susah untuk hisap. Bila tak dapat dia menangis. Mulut baby kecik baru 2 minggu buat lagi susah untuk dapatkan pelekapan yang betul. Saya nak sangat direct bf baby tapi kesian bila dia tak dapat and nangis. Ada tak yang sama macam saya ☹️#pleasehelp #bantusharing #firstbaby

3 Balas

puan try buat pinch test dulu, xpon gune syringe. sy buat guna milk collector, pump bg die timbul. Alhamdulillah, puan try follow ig nadmasrom, noor fazila abdul rahman. xpon boleh cri kat youtube pasal nipple flat. Ada teknik dia, selamat mencuba puan 💞🌸

1y ago

Tu lah saya dah cuba pakai breast pump timbul kejap je lepas tu tak timbul dah. Anak pulak nangis kuat kesian pulak tengok dia. Kadang2 je dia dapat direct. Okay puan terima kasih untuk komennya 🙏🏻

beli vaselin, masa duduk2 tu urut puting bg keluar.

kerap bg susu by botol ke?