Keratin treatment di salon

Hi semua. Maaf nak tanya, boleh ke 32 weeks keatas nak buat keratin hair treatment and color rambut kat salon. Saya ada search google, ada yg kata boleh ada yg kata tak boleh untuk 1st trimester je. Sesiapa ada pengalaman atau pengetahuan boleh tolong share? Thank you ya #firstmom

3 Balas

mostly salon tak berani nak bagi preggy women buat treatment atau color.. time saya pregnant anak first pun ngidam sangat nak color rambut tapi semua salon tak bagi buat.. hujung hujung anak keluar rambut perang macam mat saleh 😂

2y ago

Alaa sama laa sis.. dari 2nd trimester ngidam color rambut balik tapi sampai kesudah tak buat2, and semua salon tak bagi buat jugak. Wah untungnyaa kenan ke anak rambut perang 😆 mesti cantik yakmat

Kena research dulu treatment tu jenis mcm mana. Kalau treatment biasa, boleh takda masalah. Tapi kalau treatment yang involve chemical then tak boleh, better elakkan. Lagipun you dah 32 weeks tak lama lagi tu.

2y ago

Then your question is well answered. Better don’t.

Ada doctor kata boleh je😅 tp saya tetap tk berani

2y ago

Saya pun mcm was was lagi walaupun dah buat research mcm2 😅