Keputihan Week 7

Hi semua, maaf gambar agak menggelikan. saya perasan masa calit tisu kt bawah, keputihan mcm putih susu pekat gitu. Bahaya ke benda ni? Kena jumpa doctor tak? Mohon advice mommies #firsttimemom #advicepls #firstbaby

Keputihan Week 7
10 Balas

Saya rasa normal. Saya pun dulu ada keluar keputihan pekat susu mcm ni. Tapi tak gatal dan tak berbau. Doc pun tak ckp apa2. Banyakkan minum air ye. Kalau dia berubah warna coklat2 sikit atau merah tu cepat2 ke klinik.

masa sis cuci kemaluan..alirkan air yg byk..cuci sampai bersih2 keputihan tu dan lap smpai kering..ulang2..insyaAllah..akan okay.jgn guna apa2 jenis pencuci

Nanty buat buku pink.. inform dengan nurse dkt kk, doc akan ambil sampel keputihan untuk check bakteria guna alat pap smear..yg penting maklumkan kepada doc

Sy pun keputihan pekat mcmni 12week.. nurse ckp kena kerap tukar seluar dlm, lap kering missV.. kalau ada berbau & gatal inform nurse semula

Saya pun ada keputihan macam ni warna dia. Risau jugak. So saya tanya doctor saya tadi masa appointment, dia kata normal je

keputihan yg bahaya kalau ade bau, gatal2, warna hijau merah coklat. selain tu xde mslh.

kalau mcm saya kerap keluar sbb on dusphaton tpi kalau tak gatal dan berbau normal sis

sama la kita sis,sy dh 10minggu...sllu pakai patliner

sis kena bagitau dgn nurse

nnt bgtau nurse kkia