Pengalaman induce

Hi semua. Due date 12/3. 11/3 kena serah diri sebab gdm on diet. So bila kita kena induce ya? Date serah diri atau pon due date? Hari serah diri tu biasa nya doktor buat apa ya mommy. Share la pengalaman serah diri korg. ##firstmom #ingintahu

5 Balas

Sy gdm on diet juga. Serah diri sehari awal dari due. Hari kena admit tu doc cek ctg dgn bukaan. Takde tanda2 contraction dgn takde bukaan langsung. Kena admit wad mcm biasa. Keesokannya pg2 lg doktor seluk nk tgk jln pun takde bukaan so doc decide induce ubat. Ptg pukul 2 doc seluk lg masih tkde bukaan doc masuk belon pulak. Masuk belon baru ada bukaan. Pukul 9:30mlm baru tolak ke labour room🤣