Pengalaman Induce

Hi semua. Ada yang boleh share pengalaman induce anak first tak? Esok kena serah diri di hospital, doc nak masuk ubat di bawah. Saya takut sangat duk fikir hari esok sampai sakit kepala 😭 #firsttimemom

1 Balas

jgn takut..fikir yg baik2 utk bby. masa induce perlu tenang2, simpan tenaga.

8mo ago

sy tak induce ubat sbb jln dh 2cm. jadi dktr proceed dgn 4 induce yg lain. masuk wad induce belon, jln buka 4cm. masuk LR dktr pecahkan air ketuban, masuk drip, then dh lama sgt dkt LR dktr seluk buka kan jalan. tp apa pun, doa banyak2 ya..kekal tenang. pujuk bby