19week suka minum KOPI AIS

Hi semua .. ada tak mcm sy suka sgt minum kopi ais .. kalau boleh hari² nak minum .. ada apa² effect ke kt baby bila lahir nanti ..? Ada yg kata tak elok utk bayi .. #ingintahu

3 Balas

cuba untuk elakkan sis, sy pun suka minum kopi. tp lps prgnnt sy stop sbb ada gastrik yg teruk, pedih hulu hati dan ada masalah hb. kafein boleh gangu penyerapan vitamin dan nutrisi dalam badan, boleh mybbkn bby xtrima nutrisi yg cukup

kopi,milo,teh,coklat ada kafein... klau sllu amal hb blh drop..sy ada bca klau tringin sgt nk mnum air kopi,teh,milo,coklat blh tp sehari blh mnum 200/250ml je..

2y ago

cuba kawal,in Shaa Allah blh..bt demi bby dlm kandungan ..hb rendah bhya utk bby n ibu...

Hb turun mendadak. Effect ibu & bby

2y ago

Sy pun coffee addict. Nk xnk mmg kena kawal. Takat secawan kecil saja. Tu pun hb sy drop jgk smpai kne cucuk ubt tmbh darah. So better safe than sorry.