Keguguran minggu ke 5 dan hukum solat

Sementara tunggu kantung turun sepenuhnya, darah akan sentiasa keluar dan ketulan keluar sedikit demi sedikit seperti darah haid. Doktor bg masa dlm 2 minggu utk kantung turun sepenuhnya. Minta penjelasan hukum solat ketika proses kantung turun sepenuhnya. Wajib solat atau tidak. #bantujawab

1 Balas

solat mcm biasa. mksdnya sblm solat bersihkan private part, then solat. sama juga keadaan nk bsalin..nk tgu bukaan, ada turun darah..pun wajib solat.