soalan remeh je, tapi nak jugak tanya ibu2

semasa kita tgh sakit contraction, atau agak2 dh dekat sgt nk bersalin,..ibu2 pkai bra & panties tak? bila masuk labour room ape semua ? ##seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu

5 Balas

sebelom masok LB room pakai awak. bila awak dh dlm LB room nurse akan suruh awak bukak semua. termasok emas yg kita pakai. termsok panties dn bra. dan kita akan pakai baju hospital. incase kena ceaser. baju tu lapik atas awak saja. sejuk ya amat dalam bilik operate.

1y ago

betul awak. nnt nurse akan bgtau apa kita kena buat. jgn risau okay❤️

pengalaman sy sblm nie .. sblm tolak ke labor room.. nurse akan bgtau siap apa yg kena bawa , dan di suruh buka bra dan panties siap² .. dah setel semua tgl duduk atas wheelchair je . nurse tolakkan ke labor room 😊😊

Masa nk dtg hsptl tu bersiap ja mcm biasa.. dh masuk bilik bersalin tu semua kena tanggalkan dan salin baju pink tu je

1y ago

oww..ok2, tq

kalau saya pakai . cuma kalau dah masuk labour room doc akan suruh tanggalkan panties

1y ago

tq :)

biasanya nurse akan bgi tau before ke LR bra n pants di lepas

1y ago

ok, tq