Kencing manis bacaan gula 11

Semalam puasa sebelum minum air gula, bacaan 4.6 after minum air gula doc dh pesan jgn mkn apa2 lg harini keluar result bacaan 11. Dapat call dari kk tadi. Mommy2 yg ada experience kencing manis waktu mengandung boleh share tak benda ni bahaya tak dan after deliver ibu akn lekat kencing manis tak? Dan nnt ada 3 appointment berdekatan sbbkan kencing manis ni. Boleh share dkt saya apa prosedur ambik darah yg dilakukan. Doc nak tgk pemakanan ibu 6 bulan yg lepas. Risau. #firstbaby #firstmom

2 Balas

sis maaf.. nak tnya kencing manis sis mcm mana skrg? on ubat @ on insulin ke? sy sama jugak. naik 11.

2y ago

takda, sy gdm on diet sahaja. better jaga makan since dpt tahu gdm sbb skrg sy dh dkt 37 weeks baby 2.9kg.. ada few weeks lg doc kata berat baby mungkin dlm 3.5kg something is besar utk anak sulung.

Nak tanya sis, pas minum air gula tu, sis ada makan ape2 tak sebelum ambik darah kali ke2?

2y ago

takde sbb doc dh pesan jgn mkn apa2 lg