Scan baby , doc detect perut baby besar

Semalam check up utk scan baby dlm perut , then doc detect perut baby besar dari umur (baby is 20 week tp perut baby besar umur 21 week) .. doc minta repeat scan dlm masa 2 minggu akn dtg , kalau perut baby still besar dr umur juga maybe akn jumpa pakar .. Apa mksud perut baby besar? Adakah ada something inside baby tummy or baby obes dlm perut time pregnant? #ingintahu

3 Balas

kalau beza smggu, 2minggu okay kot. kalau terlalu kecik lebeh 2 mggu or besar dari 2 minggu, baru doctor akan repeat scan.