BERANAK CAESER

Semalam 36W+4D Dr refer Dr pakar utk proceed ECV sbb bby masih songsang.. Tpi xberjaya.. Dr pakar xdpt rasa kpla sgt sbb perut keras.. 28 kena pksa admit ,29 Caeser.. Tpi keinginan hati nk beranak normal.. MInta doa utk bby pusing sblum trikh tue..#firsttimemom #firstbaby 😇

2 Balas

kalau ikut kk tmpat saya buka buku pink kat shah alam, dorang suggest czer kat hospital berhampiran time 36w. tapi sebab saya nak bersalin kat kelantan, saya tumpang check up kk kelantan sementara tggu nak bersalin ni. time 36w tu dorang nak refer ke hospital, tapi pihak o&g kat kelantan ni kata tggu 37w tgk macam mana. bila dah 37w, kena warded untuk pemantauan. elok je baby duduk kepala kat bawah dari 8hb - 11hb. 12hb appointment kk, ingat dah masuk la laluan sebab sepanjang warded tu dia tak masuk laluan lg, cuma kepala je kat bawah. rupanya tak, melintang dan oblique semula kedudukan dia. tak masal 12hb tu ke hospital semula. tapi masa 12hb tu jugak result sample keputihan keluar, positive gbs. mujur tak kena warded dah. so 19hb ni dah 38w nak masuk 39w, kalau masih unstable kedudukan baby, baru proceed czer 😌 sebab kadang kepala kat bawah, kejap kat tepi , kejap kat atas. padahal ni first pregnancy. nak beranak normal jugak tapi kalau bahaya kesan gbs tu pada baby, saya redha 😌 ni masa taip ni bolrh rasa keras kat tepi sebab dia tengah melintang 🫠