minuman ibu

selepas melahirkan anak dan tengah menyusukan baby.. boleh atau tidak jika ibu minum air milo 3in1 ? sebab sya prnah dgr jika bby dpt kuning, ibu menyusu tidak digalakkan minum air milo.. sya keliru.. adakah ia betul?#ingintahu #seriusnanya

1 Balas

kena faham kenapa bayi dpt kuning(jaundice). itu adalah sebab fungsi hati bayi belum matang utk proses bilirubin. minum milo mungkin tiada effect. jika ada mungkin pada sesetgh ibu shj. minum milo dlm kuantiti yg betul blh beri tenaga pada ibu tapi kalau lebih,nnt jadi penyakit. sbb 3in1 manis, dan blh sebabkan sembelit. kuning bayi akan turun dgn cara kerap memberikan susu bdn, pantau kencing dan berak bayi. kejutkan bayi bila tiba masa menyusu. 😊😊😊