Kongsi Tips Semasa Berpantang

Selepas buat carian tentang berpantang ni... aku tgk ada org post soalan, tapi tak mendapat sambutan je Oleh itu, dari melayan soalan2 pelik, meh lah share tips2 berpantang dari ibu2 ni.. tak kisahlah tentang pemakanan, persediaan, pakaian, cara jaga bayi baru lahir lepas bersalin, jaga luka bersalin n czer... menyusu... apa2 jelah.. meh kita borak....

2 Balas

Masa berpantang ni, kena betul2 jaga makan. Jangan makan makanan yg gatal, nanti luka bentan dan lambat baik. Jangan makan makanan berangin, nanti baby kembung bila kita susukan. Banyakkan makan buah oren, dapat bantu sembuhkan luka dalaman. Kerapkan minum air. Tubuh kita perlu banyak air. Jangan percaya pada teori, minum air banyak nanti faraj berair. Dr emelda ada sebut pasal ni dlm program tanyalah doktor

adui... dah kabo... x kan dpt sambutan kalau posting camni... mungkin x naik kt newsfeed .. x taulah..