Bf tukar ke formula please help

Selama setahun 4bulan saya bf anak saya . Saya nak tukar pda formula .. berapa botol perlu bagi dlm sehari ya and berapa ml ? #ingintahu #pleasehelp #firstmom #breastfeedingknowledge

1 Balas

umur 1 tahun ke atas, boleh intro susu fullcream. elakkan susu formula sebab mostly susu formula tinggi gula dan tinggi kalori. anak sy 14 bulan, minum susu Fernleaf fullcream. kalau anak makan proper, limit susu 32oz sehari. kalau anak makan tak proper, limit susu 28oz sehari. sebab susu boleh buat anak kenyang dan kurang makan. kalau anak tak pernah intro botol susu, boleh bagi susu dalam cawan, sippy cup, atau botol straw.