SHARE APA YG SAYA TAHU : #4-SEMBELIT LEPAS BERSALIN

? SELALUNYA SELEPAS BERSALIN KITA AKAN RASA SUSAH UNTUK MEMBUANG AIR BESAR, TAK PUN MMG KITA SEJAK AZALI LAGI SEMBELIT JE MEMANJANG, TAK PUN KITA AKAN RASA PHOBIA UNTUK MENERAN SEBB TAKUT BENANG TERCABUT, LUKA KOYAK BALIK, RASA PEDIH N MENCUCUK2 DLL. MACAM SAYA MEMG SEMBELIT JE KEJENYA DR DLU, JDNYA KK SAYA (NURSE) SUGGEST KAN BELI LACTULOSE KAT FARMASI. CUMANYA RASA DIA SEBIJI MCM AIR GULA ? BAGI SAYA LAH. TP XDELAH KNE MINUM SECAWAN GEDABAKKKK MCM PREGNANT DULU TU. ?SAYA MINUM SEBELUM SARAPAN SETIAP PAGI. LEPAS TU TENGAHARI TERUS NAK MEMBUANG TP BUKAN SAKIT PERUT YG PELIK2 TU YA, RASA SAKIT PERUT NORMAL DAN JANGAN TERAN MASA DIA NAK DTG TU, TUNGGU JE. NNT DH MAI KITA BG TEKANAN SIKITTTT JE SUPAYA DEPA KUAR SEMUA. ♥️UBAT NI SERASI DGN SY, ALHAMDULILLAH TAKPA KITA CUBA KALAU KITA TAK SERASI TERUS JGN PAKAI YE. ?

1 Balas

Sy sembelit sejak beranak ni. Skrg dah nak 2 bln masih lagi.. huhuu tq for suggested

5y ago

Sama2😊