Hi , nak tanya

Selalunya second checkup dengan kk perlu ambil darah lagi ke ? Haritu nurse kata hanya perlu check perut .

4 Balas

sy first check up kena amek darah n air kencing..second check up pun sama jugak..result hb ok je n air kencing pun ok..

sy second checkup just check perut dan minum air gula. sbb ambik darah dah time first check up

2y ago

Sis dia tngk jugak, kalau kena minum awal mmg risiko obese ke ada sejarah keluarga yang ada kncing manis, saya week 14 kena minum sbb risiko, saya obese dgn ayah saya ad kncing manis, mmg kena minum awal, kdg ikut kk jugak kdg buka2 buku tu dorg suruh minum.

kalau saya masa misi tulis tarikh tu dah tanya macam2 nanti kena buat apa😆.

Klu hb awk ok, xde check darah. Klu ats pagar, tiap2 checkup akn ambil darah.

2y ago

yg first time hb sy okay , normal . harap tak ambil darah lah . sebab lama tggu hehe