40 week Serah diri

Selalunya kalau dh 40 week Serah diri Dan bukaan blm Ada apa yg Akan jadi ya?

4 Balas

kalo serah diri 40w,biasa doc akn tgk jantung baby dlu..kalo ok,doc try pantau dlu dn msuk ubat dr bwh atau belon..kalo jantung baby x cntik,mgkn kne pakse besalin sprt pecahkn air ketuban dn induce..kalo x buka jln juga,last chance mmg kne czer..

11mo ago

berbeza..induce tu cecair yg dia msuk dlm drip air..kalo ubat msuk bwh tu sy x pasti mcm mne..tp ada kwn yg kne..katanya sama je fungsinya utk cptkn pembukaan servik..

sy due date 17/8 (cukup 40w). kena serah diri 16/8 if klu xde tanda nak bersalin. sy 1st mom 🥺

11mo ago

ye sis. semoga dipermudahkan segalanya.

40w cukup ke? Biasa doc akn bg masa 5hari klau xbrsalin jgk bru induce ubt atau belon 😫☺️

11mo ago

saya pun 40 week x da tanda apa2 lagi baby x nak keluar lagi esok kena g klinik jumpa doc...baby seronok dlm perut lagi..

warded, induce smpai bsalin

11mo ago

inshaAllah semuanya akn baik2 saja. sy survive 2kali induce 😊