bersalin

Selalunya bila ye minggu ke brpe waktu paling cpt kita boleh bersalin?

15 Balas

Bergantung.. Ada org bersalin cepat.. Ada org bersalin lambat.. Sye bru je checkup 8 bulan pagi td.. Nurse kata kalau anak first biasanya normal bersalin paling awal 37 minggu.. Yg tu bru dikira baby lahir cukup bulan..

Soklan awk ni susah nk jwb ni. .bby blh klua bila2 masa yg dia nak ikut condtion dia dlm perut kita cmne..tp kalau nk bby lahir paru2 dah matang apa semua 36w tu paru2 bby da matang dah..😁

Saya pernah 33 minggu bersalin. Kemudian no 2 pulak 39 minggu bersalin. Setiap pregnancy lain2 puan. Insyaallah semoga dipermudahkan ye puan.

Sy dari anak sulung 3,4 mggu awal... Ank no 3 , 32mggu jln dah buka . Terpaksa cucuk dexa.. ckp 36mggu bersalin.

Sy dr ank sulung sampai no 4 semua bersalin 38week.... Yg no 5 ni x tahu la bersalin minggu ke berapa... Huhuhu

Ank sy 37w dah keluar. Awal 2w dr due sbnr. Memang kena get ready je lah bila dh ckp 9m tu

Anak first sy 38w2d .. skrg sy tgh pregnant 38w Hari isnin ni kena chek up lagi ..

blh jd awal sis..mcm sy ank sulung 33 minggu dh klua..2 weeks ank ddk dlm nicu

Paling awal boleh bersalin 37 minggu, baby dah cukup matang

setiap kehamilan berbeza so susah nak cakap.