Mommy preggy boleh berurut tak?

Selalu sakit belakang, tak kira masa dh sakit skrg ni . Mommy decide nak beli mesin urut (rujuk gambar). Agak2 boleh ke berurut guna mesin ni? Mommy dah 7 bulan

Mommy preggy boleh berurut tak?
2 Balas

Rasa mesin ni mcm kuat jugak tekanan dia sis. Sy baru ni pergi urut aromaterapi je. Lega jugak dia urut2 kat belakang tu. Pressure just nice. Tak terlalu menekan mcm urut tradisional tu. Selain tu sy just tampal koyok yg berangin mcm salonpas tu (jgn yg panas ya) @ sapu minyak angin yg tkde effect panas. Bila duduk sy akan letak bantal kecik kat belakang utk support pinggang sy supaya lebih selesa.

Boleh berurut kecuali bhgn perut/abdomen/rahim. Dr Maiza baru je jawab kelmarin. Sy pun ada mesin urut portable, kalau husb busy tak dpt nk urutkan sy, sy guna je mesin. Lega sikit