Sharing

Selalu orang tua dok pesan , jangan terlalu seronok berkongsi kegembiraan ketika kita mengandung / melahirkan baby .. Semata-mata nak hormati perasaan insan lain ... Sebelum ni sy tak ambil peduli sangat sbb duk fikir "status kita , orang tak suka boleh block" tp bila sy d tempat insan yg kurang bernasib baik sekarang ... Allahu , tengok perkongsian rakan-rakan datang rasa sebak rasa dan down ... Lagi-lagi bila tengok gambar babies yg comel , sakitnya menusuk je dasar hati ... Sakit bukan sbb marah atau dengki cuma sebagai manusia yg penuh dgn kerapuhan iman terasa sedih bila terkenangkan anak syurga , dan setiap kepayahan utk menunggu keputusan "positif " ... Saya yakin semua yg masih menunggu atau pernah kehilangan akan ada perasaan seperti ini ... Semoga Allah memberikan ketabahan buat kita semua , semoga akan datang perancangan yg lebih baik , dan akan hadir takdir yg lebih indah ?

1 Balas

Bagi sy kalau kita happy utk org, insyaAllah dpt rezeki juga.