Normal tak baby 9 bulan tidak merangkak? Hanya boleh mengensot shj dan still tak boleh duduk sendiri

Selalu dlm walker adakah penyebab baby tidak merangkak? #ingintahu

2 Balas

kena byk tummy time & stimulate pergerakan dia. kena jadikan badan & kaki mommy sbg prop utk latih dia duduk. boleh try cmni, https://pin.it/1b97nD9 & maybe yes boleh kurangkan walker sbb dia rasa dia tak mampu nak bergerak bila tanpa walker. puan search je aktiviti utk baby merangkak/duduk di tiktok/ig/pinterest. sy suka refer dari situ.

normal sis,,anak sye pun mcmtu skrg 1tahun 1 bln baru jalan,,

1y ago

Oo..risau jugak bila perkembangan lmbt..