baby tak berak

sekarang tengah try bagi bby minum susu dupro tapi bby campur juga susu badan . harini hari ke 4 bby still belum berak lagi . apa yang patut saya buat ya . #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

anak saya haritu 8 hari tak berak, masa hari ke 3 pi hospital doc kata its okay, normal.. sbb saya bf + fm.. sbb baby nak absorb nutrient dari susu so dia kencing je tak berak.. tapi as 1st time mom mesti la panik kan, hari ke 6 saya pi klinik pakar bayi dan kanak2.. doc cina tu ajar urut la apa la & at the same time dia kata its normal.. ada baby yang sampai 12 hari tak berak.. 2 hari lepas pi pakar tu baru anak saya berak.. melainkan kalau baby taknak menyusu, tolak bf + fm,kerap nangis ha bawak la pi hospital..

2y ago

alhamdulillah terima kasih sudi sharing 🥰

Buat urutan I love you, urutan kayuh basikal.

2y ago

alhamdulillah terima kasih sudi sharing 🥰 lega hati sikit . sekarang ni yg buat jadi risau batuk berkahak dia jaa .. hmmm