Tanda-tanda bersalin

Sekarang saya 38 week 4 hari, masih belum ada tanda tanda baby nak keluar.. cumanya sakit false constraction tu je ada.. sakit bahagian bawah perut, cirit birit and kalau membuang tu allahuakhbar sakitnya macam nak meneran anak nak keluar 🤣. ada yang sama tak? #firtbaby

7 Balas

Sama la awk.. braxton hicks tu start rasa masa 28w lg.. sblm ni cirit birit smp admit wad.. dh la masa buat ctg ada detect contraction jugak.. siap kena buat swab hvs lg.. ni dh 37w perut pun rasa kerap sgt mengeras, sakit celah peha, kerap membuang tp tnda lain nak bersalin masih x kunjung tiba

sjak 36week lg nurse ckp baby dh nk kluar, skrng 37week4d baby Blum kluar lgi 😂😂 Sya pun rsa tu sakit kontraksi palsu tu,,pikir nk branak dh rupa nya belum 😂 kerap 💩 jugk 😌

tp klu mngikut pengalaman Sy, nk kluarkan baby 10x lg sakit dari sakit masa nk membuang tu. sbb Sy pernah rasainya🤣 Allahuakhbar. smoga urusan mommy dipermudah. amin

Awak sama saya 37 week skang,tp dh rasa ngilu ii kt rahim mcm senggugut tp dia dtg kejap ii.pastu hilang dtg balik.sampai tkle tidur la em

sy 39week3d msih santai2 sakit ape pun tak lagii..hati dh risauuu sangatt..cuba buat mcm2 senaman smeuaaa ..redhaa jelaa walau kne induceee

1y ago

hahah kann..smpai sy ckp give upp nk kluar2 xnk sudahhh..merajukk dh ngn bby😂🤣

sama sis ! tiap kali mkn pun membuang hahahaha dari 37w mcm tu , now dh 40w masih menanti turun tanda bersalin 🤗

1y ago

semoga dipermudahkan segala urusan awak dan baby aminnn 🤲🏻✨

Same symptoms