Cirit birit normal ke?

Sekarang Pregnant 13 week tapi dah 4 hari berak cirit hitam berturut2. Kadang sehari 3 kali pagi. Boleh jadi masalah apa2 ke?.Masa buka buku kat kk saya dah 10 week dr tak bagi apa2 ubat sebb saya ambik acid folic saja. Lepas tu 12 week scan baby klinik dr bg ubat iberet. Mula okay je tda masalah apa2 lepas tu jadi berak cirit birit ingatkan salah makan ke apa atau ubat tu tak sesuai? Risau lah ke normal benda ni? #ingintahu #seriusnanya #firstbaby

1 Balas

Hi mommy. Mungkin ubat tu pun effect atau salah makan. Boleh rujuk dengan doc agar mommy tak dehydrated. Sb dah 4 hari cirit birit tu lama tu. Kalau najis warna hitam sebab makan folic acid tu. Maksudnya kandungan folic acid berjaya serap dalam badan.