Batuk saat hamil

Sekarang ni ada tak ibu hamil yang lain batuk kering n batuk kahak.. Ada cara nya tak? #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

4 Balas

saya skrg sedang batuk, 3rd trimester. kalau batuk smpai sakit perut. saya amalkan madu+lemon suam, air suam sentiasa minum selang seli dgn air rebina dan kulum habatussauda. dlm 3-4 hari amal, alhamdulillah ada improvement. kalau tak batuk non-stop smpai rasa nak terkluar paru2. ubat batuk dari hospital minum jugak before tdo utk bg rasa mengantuk, kalau tak mmg takleh tdo.

mkn ais krim vanilla. cair kn kt tekak. mkn gula2 sakit tkk mcm strepsils. minum air suam byk. minum lemon madu. ubt batuk mmg x recommended. sy dh hmpir smgu batuk. ni baru ok berkahak.

sy prnh batuk masa first trim.. lama juga, tp tiap kali batuk msty minum lemon suam cmpur cengkih. alhamdulillah, lpas mnum je okey

saya baru baik batuk 2 bulan on off. makan ubat klinik tak jadi apa. last2 ikhtiar cara lain. mintak air tawar ngan ustaz