Selera makan

Sekarang 13 minggu, normal ke selera makan kadang2 ada kadang2 tkda? Org kata klu after 12 weeks, selera makan kembali normal. Nurse bising berat tak naik banyak 🥲

9 Balas

sama la saya pun 14 weeks selera makan on off pstu berat pun menurun sejak mengandung turun 5 kilo pstu smpai skrg tak naik2 berat takat tu je tpi nurse okay je .. kita tunggu jelah sis kot nanti dah 5 6 bulan selera okay tak tau lah pulak kan

normal kak, saya masuk 4bulan bila makan terpaksa muntahkan balik semua makanan. baru boleh makan 🥲 tapi jangan sampai tak makan sebab nurse pesan, baby nak membesar jadi dia perlukan banyak zat besi untuk tumbesaran

Kdg2 rasa stress dgn alahan kan.. mcm saya ni dah la ada gastrik, tak selera nak mkn pula tu.. makin terok gastrik saya.. hari2 muntah hmm

sy pon berat tron... dgn gdm ny hb low lg.. nurse dh bsing dh jmpe pkr pemkanan.. xthu lh nk buat mcm mne.. tiap2 mnggu g klinik skrg bru 13w

11mo ago

jngn risau okay? inshaa Allah awak boleh tu. mommy kena kuat okay♥️ saya pertama kali mengandung. tambahan, ada kawan2 suggest saya makan berpada2, minum berpada2. jadinya, saya ambik pengalaman tu daripada mereka. tpi skrg ni, saya taktau nak naikkan badan sbb saya suka membuang dan muntah2. ada org kata kena alert dngn pemakanan yg buat kita muntah/mual. so, kalau dah muntah/mual jngn makan tu dah.

bg sy normal kot..ats badan masing2..sy 16 minggu still xde selera makan smpai berat turun 3 kg...

Normal je awak. Depends on ibu. Sy ni 19w nak masuk 20w pun ada juga dtg tiba2 takda selera hihi.

Samaa sy skg 13week berat badan trun byk time pregnant ne..

saya makan byk pon berat tak naik² 😅