Pregnancy journey

Sekadar nk meluah sy trimester 1 tak ada alahan langsung tapi start trimester 2 hingga skrng dah masuk trimester 3 masih muntah. Kdg2 stress dengan pregnancy journey sy since sy ada fibroid then pp major type lepastu bila scan doctor cakap baby sga pula. Lepas satu2 issue jadi tak enjoy pregnancy lebih kepada nk marah diri sendiri. Kdg2 cuba positif so tenang sekejap tapi kdg2 tak boleh nk hadap rasa serabut stress takut semua ada

1 Balas

apa awak rasa tu valid .. memang stress kalau alami macam apa yang awak alami kan.. this too shall pass ~ setiap kandungan tak sama, may be anak kalini awak rasa susah tapi bila dia lahir mungkin dia anak yang sangat mudah jaga dan sihat . kalau muslim, banyakkan selawat doa yang best2 . awak tak boleh kawal benda yang jadi, yang awak boleh cuba untuk kawal adalah emosi awak dan cara awak hadapinya . moga awak tetap cuba berfikiran positif dan banyak fokus pada perkara yang awak boleh kawal .. benda dah jadi tu serahkan pada Tuhan . take care mummy! moga dipermudahkan urusan bersalin nanti . moga baby dan mummy sihat2 je lepas lahir .. hugs ❤️