Makanan Baby

Sejujurnya anak saya daripada 6 bulan tak suka langsung makan nasi. Sekarang dah masuk 10 bulan masih sama. Buntu juga… makanan buah semua okay je tapi makanan seperti oat, mee n etc tetap dia taknak. Kalau saya suap roti memang dia suka. Hummm risau dengan perkembangan anak. Setakat ni berat anak naik elok je tapi risau masa akan datang. #firsttimemom #pleasehelp #firstbaby

7 Balas

Ank sy mse bby 6bln lg sy prasan xbrapa ske mkn nasi..Bla mkin bsar sy bg nasi dia mkn main2 n brat dia xnaik..Tiap bln kne jmpe doc prmknan..Bla bg mkn bnde2 lain..Mcm roti ke bskut ke lauk ke ok plak brat naik..Skrg dh xkne jmpe doc prmknan..N dia pom dlm shari jrang mkn nasi..Dia mkn buah2,lauk2 n bskut2..Syur dia ske mkn tmato yg xdimasak..Brat dia pom ok je..Bla pksa mkn nasi msti mcm nk brgduh🤦‍♀️..Ssah btul..Rsau jgk tkut xkyang

jnji berat ok, makanan berkhasiat xde mslh pon. ckup karbo ckup protein. ade je bdk mcm tu. anak buah sye smpai dh besar x mkn nasi sgt. kalau makan pon dkt 3jam hadap kan die je. mula2 mkn nasi sampai muntah2. doctor x kesah, jnji berat ok, ckup protein ckup karbo.

Anak saya masa dah umur 10 bulan keatas dah start tak suka nasi sangat. Sebab hari² masa kecil banyak makan nasi. Mungkin dah bosan. Boleh anak makan roti. Minum susu kena kurangkan jadi 3 kali sehari kalau tak memang susah dia nak makan.

ank sy pn kurang mkn nasi gak..memilih lauk..tp suka mkn Mee spaghetti n ayam.. tiap2 ari camtu tp berat naik ok skali mnyusu..tp dah terlebih berat..setahun 8 bulan dah 16kg

Tak perlu risau, Puan. Yang penting ada pengambilan karbo dalam diet pemakanan baby.

Nasi tu xpenting sis,,boleh ambil serat dri roti juga. Yg penting dia punya berat ok

janji sihat