Cirit birit di trimester ke2

Sejak masuk 16minggu saya kerap kene cirit birit. Rasa mcm mkn mknn sama je first trimester mkn dulu. 😭 sampai tak larat kene drip air 😭 mcm mana nk cegah ya

2 Balas

saya pun mcm awak sis, masa 17w saya cirit 4-5 hari, saya pi kk doktor bagi serbuk garam ors je, pastu kena standby jugak ubat farmasi luar serbuk garam jugak tp brand smecta tak silap, saya tiap kali cirit minum air ni la pastu topup air masak byk2, doktor kata jgn makan benda2 pedas/berminyak or makanan yg boleh buat kita tercirit ke, mcm saya saya makan je tp kadar sikit2 je lah, nasi still ok nak makan. skrg saya 18w dah ok alhamdulillah, mula2 risau jugak doktor kata keracunan makanan maybe tp kalau tak larat or demam kena pi hosp bahagian emergency terus sis, takut dehydrated je, nasib saya tak dehydrated tiap kali cirit mmg minum air kosong byk, pastu makan buah jambu n buah2 yg saya ok

keracunan makanan ke.?