macam mana ye nak kentalkan jiwa?

sejak jadi ibu, saya rasa macam saya mudah sangat rapuh tapi at the same time saya cuba untuk kuat. saya pernah dengar ayat ni masa berpantang " dia kan bersalin ceaser, tak boleh la nak buat kerja itu ini". saya dengar tapi buat² tak dengar. sejak dari tu saya berlagak kuat, gagahkan juga diri ni nak buat apa². taknak la jadi beban orang lain, emmm. walaupun berlagak kuat, jiwa ni tetap rapuh. macam mana ye nak kentalkan? saya taknak la terasa hati dengan suami kalau ada apa² isu. emmm. sekarang saya banyak diam je. ada masa saya nangis sorang².

1 Balas

awak takyah nak berlagak kuat demi nak tutup mulut org, mmg betul czer tak bole buat kerja itu ini, nak angkat berat ssuka hati pun tak bole, tambah kalau baru lagi. even luaran da elok, tapi dalaman amik masa tau. saya ni pun kadang degil juga, acah kuat duk angkat benda berat, lepas tuh confirm sakit kt tempat czer, berdenyut2x ja rasa. kalau kata husband awak okay, luah kt dia. jgn nak pendam. bab mulut org ni mmg kita takkan dpt tutup sis, nak taknak mmg kena hadap even akan terasa. kalau bole elak ,try la elak dari jumpa toksik2x mcm tuh.