macam ni ke burnout?

saya ingat bila balik kampung saya akan boleh rehat sebab ada family saya dan family suami, balik kampung ni untuk buat majlis akikah anak. tapi, anak saya taknak dengan semua 🥹 termasuk abah dia. dia cuma nak dengan saya sahaja. 24 jam nak dengan saya, kalau saya nak bantu buat kerja ke dan lain². anak saya mesti akan nangis macam kita pukul dia. saya rasa sangat penat dan entah la, mental dan emosi saya macam tak okay sangat² sekarang ni. kesian jugak dekat dua² family sebab bila diorang dukung je anak saya, mesti nangis nak saya. nasib baik la semua faham tapi saya la macam tertekan sikit, sampai jadi sensitif sangat, dada terasa sesak, sedih tapi tak mampu nak luah sebab semua org pun penat. emmm #SeriusTanya #bantujawab #Sharing_dong_Bund #ingintahu #firstmom macam ni ke burnout?

2 Balas

kalo dah ank camtu, bg tau dekat family n suami keadaan anak camne. jadi awk fokus dkt ank je. y kje lain mnta suami n fmly uruskan. bukan awk saja2 xmo tolong da ank xmo orang lain kan. jadi tu je cara tuk xbg Penat n stress

emosi tak stabil tu ...bila ada ank ni fokus dekat ank dulu bru bnde lain ..jdi kita tk rse penat sgt ..