kenapa selalu pening kepala?

sejak ii masuk 3tr ni selalu pening kepala kenapa eh

5 Balas

Boleh jadi hb low atau high bp. Saya sepanjang 6months pregnant okay je. Masuk 7 months kerap sngt sakit kepala rupanya hb low. Tiap kali check up 12 keatas, masa hb low tu 10.7/10.9 je. Lepastu bp pulak tinggi. Bp tnggi atau hb low punca sakit kepala. Jadi my advice, better awak bgtau nurse masa check up tu.

Sama! Pelik jugakkk. Sbb alhamdulillah spnjg pregy dari awal mmg rezeki tkde alah ke apa. Normal mcm org biasa. Tp masuk 3rd trimester. Dtg pening mcm nk muntah, tk sedap bdn semua ada. Asal mkn jer mcm rasa x sdp. Tp dpt mkn manis2 ok.

Sama. klu x silap ada baca sbb darah y perlu dihantar ke rahim smakin bnyk. jantung berkerja keras pump darah. Cuma masa checkup kne inform doc takut ada sbb lain mnyumbng pening kepala

Stuju dgn komen2 di bawah, sy pun sama kalau sakit kepala kerap hb low. Slalu checkup 12-13 tp klu kerap sakit kepala tu 11. Misi ckp atas pagar.

Mungkin hb low. Kena check hb